Simulator

Sinds voorjaar 2020 kun je bij Rijbewijsbijrob ook lessen in een rijsimulator. De rijsimulator is zeer geschikt om de basis van het autorijden te leren.  We kennen allemaal Max Verstappen wel die een groot deel van zijn vrije tijd doormaakt in de simulator en wat te denken van de luchtvaart? Maar liefst 70% van de opleiding tot verkeersvlieger wordt in de simulator gedaan. 

Een simulator-leerling  heeft 34% meer kans te slagen!

Een juiste autobediening onder de knie krijgen gaat sneller als je niet wordt afgeleid door “echte” verkeerssituaties, en dus is dat in een simulator eerder geautomatiseerd. Ook het kijkgedrag wordt door Victor (zo heet de instructeur in de simulator) op een positief kritische manier snel op niveau gebracht, een speciale ogencamera houdt namelijk precies bij waar jij naar kijkt

Klik foto voor demo
Nog meer voordelen
  • Elke les wordt met een soort van rapportcijfer beoordeeld. Hiervan ontvang je telkens een mail. Scoor je nu onvoldoende voor een les dan mag je die GRATIS herhalen. Nog meer voordeel dus!
  • De rijlessen van Victor zijn 30 minuten. Elke les heeft een duidelijk doel, welk je stap voor stap wordt uitgelegd. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om het te oefenen en op de verschillende onderdelen voldoende punten te scoren. Na een les van 30 minuten is er een rapport met inzicht in de sterke en zwakke punten van het rijgedrag welke via de mail beschikbaar is.
  • Je hoeft niet persé te wachten totdat je 16,5 bent, je gaat immers niet echt de weg op. 
  • Je kunt direct beginnen met de les in plaats van eerst naar het oefengebied rijden, waar je ook nog eens 10 minuten achter een trekker rijdt. Hierdoor kun je effectiever lessen. 8 lessen van een half uur met Victor kan net zo effectief zijn als 12 lessen in een echte auto.
    Echt lastige situaties kun je telkens opnieuw oefenen. 
  • Mensen met ASS, ADHD, ADD, faal- en/of rijangst zullen een groot voordeel hebben in de simulator. Elke les heeft een duidelijk doel en je zult niet worden afgeleidt door dingen die er niet toe doen. 
  • De simulator heeft bijvoorbeeld ook een “Grip & Slip” programma. Oftewel, er zijn meer mogelijkheden in de simulator om situaties met verschillende weersomstandigheden te oefenen. Tijdens een ‘normale’ les moet je het doen met wat er om dat moment voorhanden is. 
  • Tenslotte, het is een stukje voordeliger dan lessen in een echte auto want daar moet brandstof in en belasting voor betaald worden. Het is ook nog eens bijzonder milieuvriendelijk want de simulator gebruikt alleen maar een beetje stroom. 

Wil je nog meer informatie kijk dan hier